Recepty
Shirataki Fettuccine so zeleninou
POSTUP: Cestoviny Shirataki dobre opláchneme studenou vodou a nakoniec precedíme v sitku. Zeleninu umyjeme. Z papriky odstránime zrniečka a pokrájame na prúžky. Na panvicu dáme 1 lyžičku olivového oleja, vyhrejeme a osmažíme cibuľu s cuketou. Pridáme nakrájanú papriku a opečieme do zlatista. Ku zelenine primiešame cestoviny Shirataki. Primiešame 4 až 5 polievkových lyžíc sójovej omáčky. Nakoniec ozdobíme sušenými paradajkami. RADA: Cestoviny Shirataki so zeleninou môžeme dať do okrúhlej alebo štvorcovej formy, dobre zatlačiť, opatrne formu odstrániť a takto podávať.
Shirataki s boloňskou omáčkou
POTREBUJEME :
1 balenie cestovín Shirataki Špagety, 150 g mletého hovädzieho mäsa, ½ cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, soľ, korenie, trochu sladidla
POSTUP :
Na panvici podusíme mleté hovädzie mäso s cibuľou nakrájanou na kúsky a roztlačeným cesnakom. Pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a trochu sladidla. Shirataki zlejeme, opláchneme a uvaríme 1 minútu v osolenej vode. Keď sú Shirataki uvarené, zlejeme vodu a podávame s boloňským mäskom ako klasické špagety.